Site Overlay

Énekkar

„Bis orat qui cantat”

„Aki énekel, kétszeresen imádkozik”

Augustinus

A kórus a 2010/11-es tanévben kezdte meg működését, alapító karnagya Seres Attiláné volt, aki 2017. júniusáig vezette a kórust, helyét Marczi Ernő, majd 2019-ben Pusztai Katalin karnagy vette át. A legfontosabb cél természetesen az, hogy a gyerekek megszeressék az együtt éneklést, örömet, élményt jelentsen számukra a zene és ezt az örömet megosszák azokkal, akik hallgatják őket. Itt ismerkednek meg a fegyelmet és odaadó együttműködést kívánó kórusmunkával.
A kórus szerves része az iskola életének: tagjai általános iskolánkba járó gyermekek. A gyerekek szívesen énekelnek, szeretnek együtt lenni, lelkesen készülnek egy-egy fellépésre. A kórus valamennyi családi vasárnapon, iskolai ünnepségen, istentiszteleteken templomi szolgálatot vállal. Résztvevői a magyar nemzeti ünnepek városi rendezvényeinek is. Repertoárjukon református zsoltárok, dicséretek, népdalok, keresztyén ifjúsági dalok, nemzeti témájú énekek és kánonok szerepelnek.
Az énekkar tagjai között több szólista is van, néhányan közülük már kiemelkedő eredményeket értek el országos versenyeken, minősítőkön.
A kórus az egyházi televízió műsorainak is folyamatos résztvevője. Örömteli visszajelzéseket kapnak azoktól a nézőktől is, akik nem tudják élőben hallgatni őket.

Az énekkar fellépése az Uránia Filmszínházban – 2015.