TISZTELT SZÜLŐK!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a legújabb járványügyi intézkedések szerint "SZÜLŐ, KÍSÉRŐ NEM LÉPHET BE AZ ISKOLÁBA, CSAK AZ INTÉZMÉNYVEZETŐ ELŐZETES ENGEDÉLYÉVEL, ILLETVE KIFEJEZETTEN SZÜLŐK RÉSZÉRE SZERVEZETT PROGRAMON (szülői értekezlet) VALÓ RÉSZVÉTEL CÉLJÁBÓL".

Ez alapján felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az általános iskola intézményegységbe kizárólag hivatalos ügyintézés céljából (szülői értekezlet, egyéb ügyekben intézményegység vezetőtől kért időpont egyeztetéssel) léphetnek be.

Mezőtúr, 2020. szeptember 9.

Megértésüket megköszönve, tisztelettel: Égerné Tamás Annamária


Eljárásrend – Covid-19

 1. Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmény működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.
 2. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Amennyiben az iskola dolgozói valamely gyermeknél tüneteket észlelnek, az intézmény azonnal tájékoztatja a szülőket, valamint az iskolaegészségügyi orvost, valamint felhívja a szülő figyelmét arra, arról, hogy az NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.
 3. Az, hogy az intézménybe csak egészséges gyermek érkezhet, a szülő felelőssége!
 4. Az osztálytermekben lehetőségeink szerint gondoskodunka tanulók lazább elhelyezéséről. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
 5. Tantermekben és közösségi terekben figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre. Az osztálytermek szellőztetése kötelező, az ablakok kinyittatásáról a tanórát befejező tanár gondoskodik.
 6. Szünetekben a diákok (megfelelő időjárási körülmények esetén) az udvaron tartózkodnak úgy, hogy törekedni kell arra, hogy a különböző tanulócsoportokat látogató diákok ne keveredjenek.
 7. A zárt tér mielőbbi elhagyásának lehetősége érdekében a középiskolai intézményegység főépületének valamennyi udvarra néző ajtaja nyitva van.
 8. A közösségi terekben törekedni kell a 1,5 méteres védőtávolság betartására. Amennyiben a védőtávolság nem tartható be a közösségi tereken, úgy az általános iskola felső tagozatában és a középiskolákban az ott tartózkodás idején javasolt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.
 9. A tantermi oktatás során az osztályok keveredését – amennyiben ez lehetséges – el kell kerülni. Ennek érdekében a terembeosztás úgy készül el, hogy a szaktantermek, nyelvi bontótermek kivételével az osztályok a tanítási nap során ugyanazt a tantermet használják. Teremváltás esetén, az osztályok váltása között a tantermekben a délelőttös takarítónő felületfertőtlenítést végez.
 10. A testnevelésórákat az időjárás függvényében szabad téren kell megtartani.
 11. A szülők személyes megjelenésével járó szülői értekezleteket csak a járványügyi előírások betartása mellett lehet megtartani.

 

Látogatók az intézmény területén:

Általános iskolai intézményegység:

 • Az 1. osztályos gyermekeket az első 2 hétben 1 szülő kísérheti be a tanteremig. Számára kézfertőtlenítés és maszk használata kötelező. 3. héttől az 1. osztályos gyermekekre is az alábbi rend vonatkozik:
 • A gyermekeket az iskolába érkezéskor csak a kapuig kísérhetik. Az alsó tagozatos diákok átadása a szülőknek a tanítás befejezése után (15-16 óra között) az udvaron, történik. Szülők ekkor is csak maszkban léphetnek az iskola területére. Az intézmény minél előbbi elhagyása javasolt!
 • Minden esetben, amikor látogató érkezik az intézmény területére, számára a maszk viselése, valamint a kézfertőtlenítés kötelező!

 

Mezőtúr, 2020. augusztus 31.

Égerné Tamás Annamária

  főigazgató