Site Overlay

Eljárásrend – Covid-19

 1. Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja. Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmény működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.
 2. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van. Amennyiben az iskola dolgozói valamely gyermeknél tüneteket észlelnek, az intézmény azonnal tájékoztatja a szülőket, valamint az iskolaegészségügyi orvost, valamint felhívja a szülő figyelmét arra, arról, hogy az NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.
 3. Az, hogy az intézménybe csak egészséges gyermek érkezhet, a szülő felelőssége!
 4. Az osztálytermekben lehetőségeink szerint gondoskodunka tanulók lazább elhelyezéséről. A tanítási órákon, foglalkozásokon a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.
 5. Tantermekben és közösségi terekben figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre. Az osztálytermek szellőztetése kötelező, az ablakok kinyittatásáról a tanórát befejező tanár gondoskodik.
 6. Szünetekben a diákok (megfelelő időjárási körülmények esetén) az udvaron tartózkodnak úgy, hogy törekedni kell arra, hogy a különböző tanulócsoportokat látogató diákok ne keveredjenek.
 7. A zárt tér mielőbbi elhagyásának lehetősége érdekében a középiskolai intézményegység főépületének valamennyi udvarra néző ajtaja nyitva van.
 8. A közösségi terekben törekedni kell a 1,5 méteres védőtávolság betartására. Amennyiben a védőtávolság nem tartható be a közösségi tereken, úgy az általános iskola felső tagozatában és a középiskolákban az ott tartózkodás idején javasolt a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.
 9. A tantermi oktatás során az osztályok keveredését – amennyiben ez lehetséges – el kell kerülni. Ennek érdekében a terembeosztás úgy készül el, hogy a szaktantermek, nyelvi bontótermek kivételével az osztályok a tanítási nap során ugyanazt a tantermet használják. Teremváltás esetén, az osztályok váltása között a tantermekben a délelőttös takarítónő felületfertőtlenítést végez.
 10. A testnevelésórákat az időjárás függvényében szabad téren kell megtartani.
 11. A szülők személyes megjelenésével járó szülői értekezleteket csak a járványügyi előírások betartása mellett lehet megtartani.

 

Látogatók az intézmény területén:

Általános iskolai intézményegység:

 • Az 1. osztályos gyermekeket az első 2 hétben 1 szülő kísérheti be a tanteremig. Számára kézfertőtlenítés és maszk használata kötelező. 3. héttől az 1. osztályos gyermekekre is az alábbi rend vonatkozik:
 • A gyermekeket az iskolába érkezéskor csak a kapuig kísérhetik. Az alsó tagozatos diákok átadása a szülőknek a tanítás befejezése után (15-16 óra között) az udvaron, történik. Szülők ekkor is csak maszkban léphetnek az iskola területére. Az intézmény minél előbbi elhagyása javasolt!
 • Minden esetben, amikor látogató érkezik az intézmény területére, számára a maszk viselése, valamint a kézfertőtlenítés kötelező!

 

Mezőtúr, 2020. augusztus 31.

Égerné Tamás Annamária

  főigazgató